Mandag

Da var mandagen her, dagen de fleste har en mening om. Dette er dagen som til og med har fått en farge knyttet til seg, og utallige artister skriver om den første dagen i uka med et negativt fortegn. Og jeg må innrømme at jeg ikke alltid har vært glad i mandager jeg heller. Jeg vet ikke hvor mange søndager jeg har ligget i vater på sofaen med vondt i magen, og bannet over at vi ikke har 3 hviledager, istedenfor 2.

Men problemet er vel ikke at helgen bare har to dager, det handler mer om at uansett hvor mange dager vi hadde “hvilt” oss, så vil første dag tilbake på jobb være tung. Kanskje. Jeg mener ikke at man skal være gla-kristen og hoppe ut av sengen mandag morgen og rope “hurra det er mandag! Ny uke, nye muligheter”. Da kan man risikere å få servert et “hold kjeft” og bli slått rett ned. Snakker av erfaring.

Men hvorfor jeg liker så godt mandager er fordi det er starten på en ny uke. Det er en glimrende mulighet til å gjøre en endring, og kanskje få gjort noe som har hengt over deg i lang tid. Mandager er  en ”light” versjon av 1. januar, og du har kanskje større sjanse til å holde ”ukesforsettet” enn nyttårsforsett som ofte bare holder i 16 dager.

Men mandager kan også brukes til å få en myk start på uken. Problemet med mandager er ofte at man har fylt opp dagen med alle de kjedelige aktivitetene man skulle gjort resten av uken. Hvorfor skal man for eksempel kun kose seg i helgen? Når klokka er fire på fredager er det frem med potetgullposen, taco på bordet og gullrekka på TV. Da skal vi kose oss! Da er det helg og god stemning. På mandager derimot er det frem med svett matpakke i lunsjen, kokt torsk til middag og gjerne vaske hele huset. I tillegg har jobben også en lik timeplan, det er vafler på fredager og det er budsjettmøter mandager. Det er ikke rart mandagen får dårlig rykte på seg.

Jeg har i hvert fall snudd på det, jeg vasker leiligheten fredag, koker torsk torsdag, og spiser kyllingsalat og shaker rumpa med Zumba på mandag.

Håper dere har en bedre dag på jobb enn denne karen:

http://www.youtube.com/watch?v=_1Vn9OwDjgQ

Jippi, det er mandag!

6 thoughts on “Mandag

  1. Mandager er helt rå her i Auckland; Skole. Greit. Yoga etter skole. Kanon! Så 10$ for hovedrett på Calcutta Walla, indisk. Perfekt! Til slutt masterchef på tv. Mandag, du mandag….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s