TED

For dere som tror dette er et blogginnlegg om den nye filmen Ted, om den litt vulgære, snakkende bamsen, må jeg dessverre skuffe dere. TED er en spennende konferanse du rett og slett ikke kan gå glipp av!

TED er en nonprofit organisasjon som er viet til ”Ideas Worth Spreading”. TED står for Technology, Entertainment, Design og det startet i 1984 som en 4 dagers konferanse i California, hvor tanken bak var for å samle mennesker fra disse fagfeltene, og skape en dialog.

På TED sine konferanser blir verdenskjente ildsjeler og inspiratorer oppfordret til å snakke om sine kampsaker og lidenskap i 18 minutter. TED kan skilte med navn som Bill Clinton, Jane Goodall, Gordon Brown, Elisabeth Gilbert, Jamie Olivers og Isabel Allende.

Som en videreutvikling av  TED arrangeres det nå TEDx konferanser rundt om i hele verden, hvor x-en står for Independently Organized Event. Dette innebærer at det arrangeres lokalt organiserte konferanser, som bringer folk sammen for å dele en TED-lignende opplevelse.

Nå har turen kommet til Oslo! TEDxOslo holdes i Dansens Hus på Vulkan den 24.oktober med temaet, Corporate Rebels. Her stiller inspirerende personligheter som Jon-Frede Engdahl fra Maaemo, den kjente spaltisten Kathrine Aspaas, Annicken Rød, Alastair Creamer og Anna Kirah for å dele idéer og tanker. Bidragene blir deretter lagt ut på TED.com og kan sees gratis på nett.

Alle vi i Brainwells skal, og jeg gleder meg som en liten unge til å lene meg tilbake, drikke kaffe og bli inspirert av spennende mennesker! Jeg har varmet opp med å se bidragene til Jamie Olivers og Rachel Botsman, anbefales!

Jamie Oliver: http://www.ted.com/talks/lang/en/jamie_oliver.html

Rachel Botsman: http://www.ted.com/talks/lang/en/rachel_botsman_the_currency_of_the_new_economy_is_trust.html

Billetter kan kjøpes her: http://www.billettportalen.no/annet/13541/tedxoslo-2012-corporate-rebels-/

TED sin hjemmeside: http://www.ted.com

TEDxOslo: http://tedxoslo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s