Drømmejobben, bare en drøm? Ikke i følge Gry Sinding.

Hvis du kunne velge hva du ville jobbe med, hva ville du valgt? Hva er din drømmejobb? Jeg opplever at mange mennesker synes dette er vanskelige spørsmål å svare på. Noen svarer at det ikke spiller noen rolle, fordi det ikke er oppnåelig uansett. Andre blir tankefulle og rødmer litt når de svarer.

Det er akkurat som det ikke er lov til å si høyt hvilke drømmer man bærer på. Kanskje det er en gjennomsyring av Jantelovens ”du må ikke tro du er noe”, og utspill som: Du kan da ikke bli forfatter! Eller gründer?

Men; tenk deg at du faktisk kan skape drømmejobben, og at du kan få veiledning til å oppnå det du vil. Gry Sinding er en slik kvinne. Hun er eier og gründer av ”Skap din drømmejobb” hvor hun coacher sine kunder over nett. Dette gjelder både for gründere som vil starte noe eget, og for bedrifter som er i oppstartsfasen, eller trenger endring. 

Jeg møter Gry Sinding på Laundromat fredag ettermiddag. Det er helgestemning og lokalet er smekkfullt, men jeg oppdager Gry med en gang jeg kommer inn døra. Hun er ei lita nett dame med klare blå øyne som stråler. Samtalen går lett og jeg skjønner fort at Gry brenner for bedriften sin.

Men la oss først ta et kort tilbakeblikk for å skjønne hvordan Gry har kommet dit hun er i dag. Hun er født og oppvokst på Andøya, og studerte i USA. Hun har jobbet som konsulent i 15 år, er gift og har to barn. For et par år siden føltes livet utfordrende og tungt. Hun la skylden for sitt lite lykkelig liv på mann, barn og jobb. Alt annet enn henne selv. I 2010 flyttet hun fra mannen og reiste til Frankrike. Barna ble boende hjemme, mens Gry og mannen byttet på å bo hjemme i familiehuset. Hun tok videreutdannelse innen salg og markedsføring via internett hos flere guruer i USA, og solgte et konsept hun kalte ”Din beste versjon”, en tjeneste hun tilbød over nett. Dessverre ble ikke dette den suksessen hun hadde håpet på. Hun skjønte etterhvert at det var kun hun selv som kan gjøre seg selv lykkelig, og at hun måtte ta ansvar for sitt eget liv. Det hjalp ikke å skylde på alle rundt seg hvis hun ikke tok et oppgjør med seg selv.

I USA meldte hun seg opp i en mastermind klasse, som er et utviklingsprogram. Her hjelper hun en gruppe mennesker hverandre til å nå de målene de har satt seg. Det er en coach som leder mastermind-klassen, men alle er hverandres støttespillere og sparrepartnere. Dette skjer både ved å møtes og over nett, og det er en forutsetning å være veldig dedikert og motivert. Gry sitt mål var å få fart på sin egen bedrift, ”Skap din drømmejobb”, og satte seg som mål å tjene 800 000 kr på 12 måneder og få 20 kunder. Det tok kun 4 måneder før hun oppnådde begge målene, og kundestanden nådde ikke bare 20 kunder, men 85 på kort tid. Slik får man oppmerksomhet av. Hun har en stor kundegruppe, holder kurs,  blogger www.grysinding.no og ble nylig også intervjuet av KK (oktober, uke 41). Alle vil vite hva hemmeligheten bak suksessen hennes er og hvordan hun klarte å skape sin egen drømmejobb.

”Mange tror det er helt avgjørende å selge gode produkter for å lykkes og for å bli en suksessfull bedrift. Jeg mener det handler om å se for seg drømmekunden og dens behov. Det er derfor viktig å stille seg spørsmålet: Hva er kundens utfordring og hvordan kan jeg hjelpe? Det handler om å re-engineering, man må starte med resultatet kunden ønsker seg og lukke gapet fra der en er i dag til hvor en ønsker seg. Dette gjelder både hvis du er gründer av eget foretak, eller jobber i en bedrift.”

I stedet for å lage produkter og tjenester som man brenner for selv, uten å tenke på hvem som faktisk skal kjøpe de, er det viktig å vite hvordan kunden tenker, føler og hva behovet er. Rundt filosofien om drømmekunden, med en innebygd raushet.

«Det er helt alfa omega å digge drømmekunden! Alle i bedriften må føle for drømmekunden og være oppdatert på problemstillingene de opplever.”

Hva er det som motiverer deg?  

”Hmm, det er mye. Det kan være sjokolade og en god dialog med kunder. Jeg elsker å få være med å løse problemstillinger, være kreativ og lære noe nytt. Derimot er jeg ikke veldig glad i det administrative, så de økonomiske og tekniske oppgavene gjør jeg alltid på morgenen. Det er viktig å sette av tid til dette. Da blir det ekstra gøy når man kan holde på med de morsomme tingene resten av dagen.”

Gry forteller at dette er gode tips hun gir kundene sine. Alle jobber har kjedelige oppgaver, men de må gjøres. Det er derfor viktig å sette av tid til dette. I tillegg er hun opptatt av å bruke tiden godt. Hun setter av tid til å arbeide fokusert uten mobil og andre forstyrrelser. Det handler om å være effektiv og ikke bruke tid på å svare på mail og ta telefoner. Når man blir forstyrret tar det lang tid å komme inn i den gode konsentrasjonen igjen.   

Hva skulle du bli da du var liten?

”Jeg var en gründer allerede da jeg var 9 år. Jeg gikk ofte tur med de små barna som bodde i nabolaget. Jeg hentet 9 unger i barnevogn om morgenen og ga de videre til vennene mine. Så gikk vi i trilletog i mange timer, for så å levere ungene tilbake på ettermiddagen. Det gjorde det mulig å gå tur med flere barn på en gang, og dermed tjene mer penger. Siden jeg hentet og leverte vognene tok jeg halvparten av inntekten, og ga resten til de andre barna som trillet.”

Gry har møtt mange spennende mennesker på veien dit hun er i dag. Hun har opplevd hvor viktig det er å dele og være en støttespiller for menneskene rundt seg. ”Det er viktig å ha en verdi for andre, og bidra utover seg selv. Jeg har stor tror på raushet, og det å fortelle andre at de er gode. Jeg er fan av skrytesirkler, og framsnakking. Det å by på seg selv og være raus, vil alltid komme tilbake i en eller annen form. Det er mange som tror de skal få igjen akkurat den kaffekoppen de har spandert. Men det er ikke å spandere hvis de spør uken etter om de kan ”få igjen” den kaffekoppen de betalte for deg forrige uke.”

Hva er visjonen din for 2013?

Gry lyser opp og blir enda mer engasjert: ”Det er å starte en mastermind med 12 deltakere. Da møtes vi 3 ganger i Frankrike, i tillegg til at jeg coacher de andre deltakerne gjennom hele året. I en mastermind kan man ta opp alt uten å bli dømt. De menneskene som er med blir som nære venner som man følger tett over et helt år. Her kan man spørre om råd om alt innenfor jobb og privatlivet. Visjonen rundt mastermind-kurset er å skape rause gründere med fokus på drømmekunden, slik at man blir rik på både inn- og utsiden. Det er viktig at de som velger å bli med er fullstendig engasjert og virkelig har lyst til å være med.”

Raushet er i vinden, med boken til Kathrine Aspaas ”Raushetens tid” i spissen. Det skal deles både på hjemmebane og i bedrifter. Det lønner seg til og med økonomisk å være raus. Her mener Gry vi har litt å lære av amerikanerne: ”Jeg er enig med Benja Stig Fagerland, Fuck Janteloven! Vi i Norge er så kjappe til å dømme hverandre og trekke hverandre ned. Det nye er å hjelpe hverandre opp og frem – framsnakking er in!

gry-sinding-og-julie.jpg
En stor takk til Gry Sinding, som deler sin erfaring med andre!

3 thoughts on “Drømmejobben, bare en drøm? Ikke i følge Gry Sinding.

  1. Ny bevissthet rundt det å være menneske, og medmenneske, ligger tilgjengelig for alle som vil ha noe nytt og givende i en jobbsituasjon. Det finnes nye muligheter og nye samarbeidspartnere. Hei og Hopp!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s