Blyant i kjeften

Julie

Et barn ler omtrentlig 400 ganger om dagen, voksne bare 17. Det er trist. Det å bli voksen betyr ikke at vi må være grav alvorlige, eller at latter er kun lov etter jobb. Vi er fortsatt barn, bare i en voksen innpakning.

Smile- og latterkurs har blitt “poppis” de siste årene. Mange synes kanskje det er litt påtatt og gå på latterkurs for å lære seg å le. For ikke å snakke om å gå ut av komforsonen. Jeg ser for meg min sivilingeniørutdannede far på latterkurs. Det er en oppskrift på latter i seg selv. Men selv om du synes det føles stivt og rart ut i starten, kan jeg love deg at du ler rimelig hjertelig etterhvert når du ser komikken i en haug med mennesker som hoster i et modig forsøk på å le.

Jeg refererte tidligere denne uken til Amy Cuddy som har bevist at kroppsspråk påvirker hormonene i kroppen. Og dette gjelder smiling også. Hvis du putter en penn eller blyant i munnen og holder den der i 2 minutter, vil du bli gladere. Og ikke bare fordi det ser veldig snålt ut med en blyant stikkende ut av kjeften, men også fordi du lurer musklene i ansiktet til å tro at du smiler. Dermed skjer det en kjemisk prosess i kroppen, det produseres hormoner, og du blir rett og slett glad. På ordentlig.

Petter

Yoko Ono sa det så fint:

“I told you to smile when you are feeling down.
However, there are steps you should know.
First you go to the mirror and smile to the mirror in anyway you can.
You probably will not feel any different.
Smile a few times that way.
If that is not enough, smile a few times every morning when you see the mirror.
That won’t do much, either, right?

Because there is a way to smile and change not only your mood, but make your body healthy and young, and change your life for the better!”

Kristine

Putt en blyant i kjeften i 2 minutter og smil stivt til dufaktisk smiler på ordentlig. Det funker!

God helg!!

Advarsel: Hvis du har blyanten i munn lengre enn 2 minutter kan du oppleve at spytt smyger seg ut av munnviken. Kan være lite heldig hvis du sitter i et åpent kontorlandskap.

Even

One thought on “Blyant i kjeften

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s