Julie i et A3 format

Da jeg var nyutdannet var jeg veldig usikker på hva vil jeg ville jobbe med, og hva jeg egentlig syntes var gøy.

For 6 måneder siden kom jeg til et punkt hvor jeg var drittlei av å tråle meg gjennom Finn.no i et forsøk på å finne en fast stilling som jeg kunne søke på. For det var det det handlet om: å finne en stilling hvor jeg kunne tilpasse min kompetanse slik at jeg kunne matche deres profil. Men det var få stillinger jeg syntes var spennenende, og de som var det forventet 4 års jobberfaring. Problematisk når du kommer rett fra skolebenken. Jeg var så lei av å søke stillinger jeg egentlig ikke ville ha, så jeg snudde på flisa. En av regionssjefene i Adecco hadde noen uker tidligere gitt meg et veldig nyttig tips:

Finn fram et blankt A3 ark, del opp arket i fire og fyll inn følgende: 1. Hva er jeg god på? 2. Hva liker jeg? 3. Hva er jeg ikke så god på? 4. Hva liker jeg ikke å gjøre? I mitt tilfelle ble det plutselig veldig tydelig hvilke stillinger jeg faktisk ønsket og hvilken profil jeg hadde. Man skulle kanskje tro at siden jeg er samfunnsviter at jeg er veldig glad i politikk, men det kan jeg bekrefte at jeg ikke er. Jeg er hverken veldig interessert eller veldig oppdatert. Jeg har de siste årene trodd at jeg ønsket å jobbe med HR, men skjønte fort at det var organisasjons – og lederutvikling jeg egentlig ville jobbe med. Det var arbeidsglede jeg brant for, og det var menneskers motivasjon jeg var nysgjerrig på.

Skriv deretter en liste på 10 bedrifter som du har veldig lyst å jobbe i. Her er det viktig å ikke stoppe seg selv og du må tørre å drømme STORT! Ikke tenk at “jeg vil egentlig jobbe i Google, men de ansetter jo aldri noen, så jeg gidder ikke å prøve en gang”. Her skal du rett og slett skrive ned de bedriftene du vil jobbe i, ikke regn ut hvor stor sjanse det er for at du får jobb der. Til slutt kontakter du samtlige bedrifter som står på listen. Send en mail, forrklar hvorfor du vil jobbe hos dem, og om du kan komme for en prat. Det er også veldig lov å stille opp personlig og spørre etter daglig leder. Her må det legges til at i de største selskapene kommer du rett og slett ikke forbi sentralborddamer og sikkerhetsvakter, hvis du ikke har en avtale med vedkommende. Det kan jo gjøre det litt vanskelig. Ved et tilfelle fikk jeg en vekter løpende etter meg, noe som kanskje ikke skapte det beste førsteinntrykket.

Mange sier at du ikke får drømmejobben med en gang – du må jobbe for det over lengre tid. Okey, kanskje du ikke finner favorittstillingen din første måneden, men det betyr ikke at det ikke er lov å prøve. Og det betyr i hvert fall ikke at man må vente i 10 år før du finner en jobb du vil stortrives i. Det finnes flere drømmejobber og hvilken jobb som er den rette endrer seg hele tiden. Livet er for kort til å ta til takke med det nest beste.

Drøm stort – vinn stort!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s