Helt Sjef

Noen kampanjer er ikke som andre kampanjer. For noen dager siden hørte jeg om et prosjekt som fikk hjertet mitt til å banke litt fortere. Helt sjef, heter kampanjen. Helt konge, tenkte jeg. Helt sjef bilde 1

Det er mange som har fordommer mot ungdom og den yngre generasjonen. Late, selvsentrerte og lite ambisiøse. Vi har ikke opplevd verken krig eller hungersnød. Skal vi tro ulike rangeringer er vi verdens beste land å bo i. Vi blir kalt “cupcake-generasjonen” som er vant til å få alt servert, uten å jobbe for det. “Curling-generasjonen”, hvor våre foreldre koster veien foran oss. “Hashtag-generasjonen”, som er mest opptatt av å dele bilder av hverdagen gjennom et fotofilter. Men mitt inntrykk er at gjennom tidene har alle generasjoner alltid vært bekymret for ungdom. Enten er de for politisk aktive, hører på ”bråkemusikk” (ref Beatles), faller ned fra Buffalo-sko, går i for korte skjørt, røyker på hjørnet, drikker seg sanseløse eller tagger i tunnelen. Fellesnevneren er at de gjør opprør. De står for endring og forandring.

Jeg husker pappa sa at de mest slitsomme og krevende årene han hadde opplevd var da han hadde tre ungdommer i huset. Men det var også den mest lærerrike og fine tiden. Det første sa han etter at han fant et tomt barskap og en handlevogn i hagen. Den siste setningen sa han i sommer. Selektiv hukommelse, heter det. Men han la da også til hvor stolt han var av oss som alltid hadde jobbet, stått opp for oss selv og hatt vår egen økonomi siden vi var 14 år.

Vi hadde alle deltidsjobb gjennom hele ungdomstiden. Vi vokste opp med tanken om at vi kan klare alt og bli hva vi vil – så lenge du jobber for det. Derfor lærte vi tidlig at verdier som tillitsfull, engasjert og pålitelig hang høyt.

Helt sjef dommere
Fra venstre: Kaveh, Sverre Simen Hov, Karolina Kvilhaug, Hanne Bjurstrøm, Kine Falch, Shahzad Rana og Sharko Nejad

Jeg er oppvokst i Bærum, et sted hvor fordommene mot både ungdom og våre foreldres lommebøker er sterke. Men de fleste jeg vokste opp sammen med hadde en deltidsjobb, og var engasjert i både idrett og politikk. Late og bortskjemte unger finner du overalt.

Helt Sjef-kampanjen skal knuse ungdomsfordommene og løfte frem arbeidsom og initiativrik ungdom. Rett og slett hylle ungdommens lederevner og stå-på-vilje. En folkeavstemning og en fagjury bestående av bl.a. Shahzad Rana, rapperen Kaveh og tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm skal kåre vinneren. Initiativtakerne bak Helt Sjef er ungdomsmagasinet Spirit, interesseorganisasjonen Lederne og McDonald’s. Gjennom Helt Sjef ønsker de å øke interessen for lederskap blant unge og inspirere ungdom til å skape seg den karrieren de selv ønsker. De 30 beste nominasjonene går videre til en semifinale der Hele Norge er med og stemmer fram 10 finalister. Fagjuryen velger til slutt en vinner som kåres i Oslo 14. november. Juryen ser etter en yrkesaktiv person under 30 år som er et inspirerende og initiativrikt lederemne. Folkets og fagjuryens stemmer utgjør 50 prosent hver, men juryen har den avgjørende stemmen. En viktig og fantastisk kampanje, rett og slett.

Jeg er overbevist om at ”generasjon-cupcake” er en gjeng med ressurssterke, kloke og modige mennesker. Vi tror på omtanke, raushet og deling. 2013 blogg helt sjef

Vi kan kanskje være late, bortskjemte og kravstore. Vi har kanskje glasur i munnviken og hashtag i panna, men vi er også en generasjon med ambisiøse og oppegående mennesker, hvor mange drømmer om å gjøre en forskjell. Noe de fleste mennesker sikkert ønsker. Og vi er intet unntak.

Les mer om kampanjen her:

https://www.facebook.com/heltsjef

Kjenner du en som er Helt Sjef? Nominer her:

http://j.mp/14daxY5

2 thoughts on “Helt Sjef

 1. Kanskje det beste du har skrevet?
  Språket blir i alle fall bedre og bedre!

  Støl i dag?
  😘

  Mvh Morten O. Kildahl

  Den 22. sep. 2013 kl. 12:09 skrev “lysthode” <comment-reply@wordpress.com>:

  lysthode posted: “Noen kampanjer er ikke som andre kampanjer. For noen dager siden hørte jeg om et prosjekt som fikk hjertet mitt til å banke litt fortere. Helt sjef, heter kampanjen. Helt konge, tenkte jeg. Det er mange som har fordommer mot ungdom og den yngre genera”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s