20 nyttårsforsetter

I følge Wikipedia er nyttårsforsett: et uttrykt mål, en plan eller et ønske for det nye året. Det kan være å begynne med noe nytt, slutte å gjøre noe, kutte uvaner, etablere nye vaner, for å gi seg selv en høyere livskvalitet. Jeg synes det er viktig og motiverende å ha ambisjoner og store drømmer. Drømmer som er vanskelig å nå.

Helt siden jeg var liten har jeg drømt stort. Jeg elsker å sitte på bussen med musikk på øret og se verden suse forbi mens jeg dagdrømmer. Men jeg pleier sjeldent å dele de med andre enn min søster. Det skumleste er å si de høyt, for da får andre det med seg om du ikke skulle klare det, men jeg har bestemt meg for å dele mine nyttårsforsetter for 2014 med deg. Så får jeg heller takle å bli betegnet som jenta med de store drømmene, som hun ikke nådde.

 1. Bruke tanntråd. Du tenker kanskje det var et stusselig mål, men sannheten er at det er utrolig vanskelig å klare det hver dag.
 2. Si mer nei. Både til å bruke tid på mennesker som jeg ikke får energi av, typiske energivampyrer, og til arrangementer og oppdrag jeg ikke har lyst til å gjøre.
 3. Kline mer. Behøver ikke å utdypes.
 4. Holde 4 foredrag hver måned. I jobben holder jeg foredrag om arbeidsglede og autentiske ledere, og håper å kunne gjøre det enda oftere.
 5. Få publisert en artikkel i Forbes Magazine eller Huffington Post.
 6. Lære meg å lage hvit saus.
 7. Yoga minst en gang i uka.
 8. Løpe Sentrumsløpet på under 49.00. Dagens rekord er 50.18.
 9. Slutte å tro på rykter og sladder. Det er som Mc Donalds´mat, du koser deg i noen minutter, men så føler du deg bare dårlig.
 10. Skrive takknemlighetsdagebok.
 11. Drikke kaffe med Sheryl Sandberg. Jeg liker Sheryl. Jeg synes hun er kul, trygg og inspirerende. Det hadde vært utrolig gøy å by henne på en kaffe og snakke med henne om boka hennes Lean in, og hva hun tror om morgendagens ledelse.
 12. Lese mer faglitteratur – og mindre Facebook og Instagram.
 13. Konstant mengde i klesskapet. Hvis jeg kjøper et nytt plagg, må et gammelt plagg gis bort. Ett plagg inn- ett plagg ut.
 14. Drikke bare 4 kopper kaffe hver dag. Da skjønner du at jeg drikker mye kaffe allerede…
 15. Lære meg å crawle. Jeg er relativt god på bryst, men det føles ut som jeg drukner når jeg crawler meg gjennom 50 meter vann i bassenget. Her trengs det ny badedrakt og et teknikk-kurs.
 16. Kjøpe meg leilighet.
 17. Lære meg 10 nye hovedsteder. I Afrika. Jeg er en hovedstad-nerd, det er nå på tide å utvide min kunnskap på det afrikanske kontinentet.
 18. Lærer meg navnene på Ylvis brødrene. Det er på tide å lære seg hvem som er hvem. En gang for alle.
 19. Ha stor bursdagsfest. 30 år skal feires.
 20. Mange flere ledere er opptatt av arbeidsglede og emosjonelt intelligente bedrifter. Vanskelig å måle, men et viktig nyttårsforsett.

bilde 2 nyttårsforsett

2 thoughts on “20 nyttårsforsetter

 1. :))) Helt fantastisk!
  Julie, du er klok og skriver herlig! Jeg heier på deg og er ganske sikker på at du ved utgangen av 2014 er i mål med flere av målene dine og er smilende lite opptatt av at noen av dem ikke kom i mål.
  Livet er godt når man er en lys og positiv sjel 🙂
  Siden jeg har fulgt med deg litt i halve 2013, kan jeg si – takk for det gamle :)!
  Gleder meg til å følge deg neste år også.
  Nyttårsklem fra Kate 🙂

  1. Så utrolig hyggelig å høre, Kate! Og så gøy at du har lyst å forsette å følge meg inn i det nye året;) Tusen takk for rause ord og omtanke, veldig glad for at jeg får ha mennesker som deg i mitt nettverk. Ha en herlig nyttårsfeiring! Klem Julie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s