En god start på dagen

Jeg er nok over gjennomsnittet opptatt av positiv psykologi og hvordan enkle verktøy og vaner kan ha stor positiv påvirkning på dagen min. Jeg er generelt veldig glad i morgninger, og har de siste årene lagd meg vaner og rutiner som gir en kickstart på dagen. Det er blant annet å drikke sitronvann, skrive takknemlighetsdagbok og sitte mens jeg spiser frokost. Dette gjør meg mer “jordet” og avslappet, samtidig som jeg blir mer klar og mentalt forberedt på dagen. Men for at jeg skal klare å holde på disse vanene må det være enkelt og ta liten tid, slik at jeg faktisk gjennomfører de.

Hvis man søker på Morning Routine på Youtube ser man at det bugner over av filmer på ulike rutiner og tips til hvordan å starte dagen på en god måte. Men de fleste som har lagd disse filmene er bloggere eller gründere, som ofte jobber hjemmefra, og har mye mer tid å sette av på morgenkvisten enn de fleste andre. Her oppfordres det til en time med yoga og meditasjon, bake brød fra bunnen av, løpe seg en tur og skrive fem sider med dagbok. Rekker man dette, er jeg helt sikker på at gir en fantastisk start på dagen, men sannheten er at de fleste ikke har så mye tid.

Jeg har derfor laget en fast spalte som blir publisert hver mandag morgen som kan gjøre dagen din bittelitt bedre. Det skal være en liten glad dytt i positiv retning, med forhåpentligvis litt inspirasjon og nyttig påfyll. Jeg har valgt å kalle blogginnleggene for Happy Nudge. De fleste starter dagen med å lese nyheter, hvor man som regel blir pepret med negative historier med fokus på krig, terror og verdens undergang med Trump i spissen. Happy Nudge skal være det motsatte.

Hvis du vil ha Happy Nudge og andre blogginnlegg rett inn i din mailboks, kan du gjerne trykke “Follow Lysthode” nederst på siden, så går dette automatisk.
Da har du én mindre ting å huske på. Ses på mandag!

Frokost

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s