Happy Nudge 2 – Kickstart dagen med et glass vann!

Visste du at:
Det finnes mange fordeler med å drikke vann som det første du gjør om morgenen?
Gjennom natten puster vi ut enorme mengder vanndamp og blir vi dehydrert. Vi trenger derfor å gjenopprette væskebalansen i kroppen om morgenen. I tillegg våkner vi med høyt stressnivå, for kroppen produserer hormonet kortisol for å hjelpe oss å våkne kroppen. Det høye stressnivået har vi omtrent i en drøy time etter oppvåkning. Hvis man hiver i seg en kopp kaffe rett etter oppvåkning forstyrrer man produksjonen av kortisol og hindrer å bli hydrert.

Sitrus 2

Det anbefales derfor å starte dagen med et glass vann, helst lunkent så slipper kroppen å bruke energi på å varme opp vannet. I tillegg kan også vann ha en påvirkning på metabolismen og starte forbrenningen.
Drikk først vann, og deretter kan du kos deg ekstra med kaffekoppen.
Her kan du lese mer.

Min favorittmorgenrutine:
Press en halv sitron i vannglasset om morgenen!
Det siste året har jeg blitt helt hekta på sitron, og starter hver dag med å presse det i et glass vann. Selv om sitron er surt på tunga, omdannes det til alkalisk/base i kroppen.
I tillegg fungerer det som et antiseptisk middel og er desinfiserende.

Hvorfor er base bra for kroppen?
Generelt har vi i Norge et for høyt syredannende kosthold, som ikke er bra for helsa vår. Mat som frigjør syre etter fordøyelsen er blant annet kjøtt, fisk, korn, ost og skalldyr. Spiser man derimot mer av frukt, grønnsaker, nøtter og belgfrukter, frigjøres det base- eller alkalisk rest-ingrediens i blodet.
Mange ernæringsspesialister mener det optimale forholdet mellom base og syre i kroppen, er 80/20. Å drikke sitronvann på morgenen er derfor en god start på dagen!
Vil du vite mer om base- og syrebalansen i kroppen, les her:
Kostnytt

Dagens 3 gode nyheter:

  1. I California får hele 6 millioner husstander strøm fra solcellepanel
  2. Mellom 2000-2015 har malariadødeligheten gått ned med 60%
  3. 200 fremmede deltok på en begravelse i USA for hjemløse veteraner fra 2.verdens krig, som ikke hadde familie.

Dagens App:
Filmgrail

Har du noen gang lurt på når neste sesong av favorittserien din kommer? Eller på hvilken kanal eller streamingtjeneste som viser den?
Filmgrail er din filmassistent, som viser hvor filmer og serier er tilgjengelig på tvers av blant annet Netflix, Get og iTunes. En smart liten app. 

Dagens inspirasjon:
Elisabeth Gilbert er forfatteren bak boksuksessen Eat, Pray, Love. Hun er en utrolig inspirerende foredragsholder og snakker ofte om hvordan å finne og følge sin lidenskap. I dette foredraget derimot, snakker hun om hvorfor lidenskap ikke alltid er så viktig for et godt liv. Et forfriskende foredrag for de som ikke kjenner på en ekstrem lidenskap eller vet hva de skal gjøre med livet sitt. Link til foredraget

 

Togskinner

Dagens Podcast:
The EntreLeadership Podcast
Episode #121 med Shawn Achor: How Happiness Fuels Your 
Success

Shawn Achor, professor fra Harvard og en av de mest kjent navnene innenfor positiv psykologi, snakker om hvordan et positivt tankesett kan øke intelligens og kreativitet.
Dette er en av mine absolutte favorittepisoder, jeg må ha hørt den kanskje sju-åtte ganger. Episoden varer i ca 40 minutter, og Achor er gjest i de første 25 minuttene.
Den er fra 2015, men minst like aktuell.

Link til podcast: Shawn Achor

Du, god mandag da!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s