15 fantastiske ting med å være voksen

Noen ganger skulle jeg ønske jeg var et barn igjen. Bare være bekymringsløs, nysgjerrig og kreativ. Ikke måtte betale regninger, vaske klær og røre i kjelene. Bare ligge innpakket i en vogn og bli trillet overalt. Men etter nøyere ettertanke er det jaggu rimelig greit å være voksen også. Her er 15 ting jeg elsker med voksenlivet:

 1. Du kan legge deg når du vil. Ingen trekker på deg pysj, løper etter deg med tannbørste eller drar deg bort fra favorittserien din på tv. Du kan være oppe så lenge du vil!!
 2. Du kan spise sjokolade hver eneste dag. Kanskje må det foregå i smug så ikke barna ser det, men du trenger ikke å vente til Barne-TV på lørdag.
 3. Du kan kjøre bil. Jeg elsker å kjøre bil, og hvis Espen kjører får jeg fortsatt sitte foran. Tiden med å alltid sitte i baksetet og bli bilsyk er forbi. I vår familie var det alltid kamp om å sitte foran hvis det var ledig i passasjersetet, og det gjaldt å rope “shot gun” først for å vinne den billetten. Når roper jeg heller “shot gun” for å slippe å ta oppvasken.
 4. Du kan bestemme hva du skal ha på deg. Jeg har skilte foreldre og da vi var hos pappa pleide han hver kveld å legge frem klær vi skulle ha på oss dagen etter. For å si det sånn; vi hadde mye merkelige antrekk på 90-tallet.
 5. Du får ikke melding med hjem hvis du har gjort noe galt. Trenger heller ikke underskrift av foreldrene dine om at de har lest og forstått meldingen.
 6. Du kan sykle uten hjelm. Det er ikke særlig smart, men du kan hvis du vil.
 7. Du kan se alle filmer på kino, for du kommer inn på alle aldersgrenser. For min del er det ikke noen stor forskjell fra da jeg var liten, for jeg er en pyse hva gjelder skumle filmer, så jeg ser aldri noe som har høyere enn 12 års-grense uansett.
 8. Du kan spise selv, og slipper å bli matet. Det finnes voksne turtelduer som mater hverandre som en romantisk gest, men det har jeg aldri helt skjønt meningen med.
 9. Du kan velge hvor du skal på ferie. Med barn i familien blir det fort charter eller Legoland, men du kan velge Ibiza. Hvis du vil.
 10. Du kan kjøpe deg den dyre jakken eller de fine skoene du ønsker deg. Og det selvom du egentlig ikke trenger de.
 11. Du kan ta det siste kakestykket fordi du er voksen. Og størst.
 12. Du kan drikke øl. Og vin og sprit.
 13. Du kan kle på deg selv. Husker du hvordan man som liten stod som en bøyd banan når mor stod over deg og prøvde å trekke på deg en bobledress. Ullundertøyet klødde, du var kokvarm og det hele ble avsluttet med at hun klarte å sette fast glidelåsen i haken din. Jada. Godt å kunne kle på seg selv si.
 14. Du slipper at foreldrene dine slikker seg på tommelen og gnir deg i ansiktet, fordi du hadde sjokolademelke-bart. Jeg husker fortsatt den lukten av spytt smurt utover kinnet.
 15. Du slipper å være med på kjedelige juletrefester og bli tvunget til å sitte på julenissens fang og vente på en godtepose, som forøvrig viser seg å inneholde en pakke rosiner og to mandariner.

Hurra for voksenlivet!

Jente med champagne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s