Happy Nudge 8 – Hvorfor en positiv hjerne gjør deg smartere

De fleste mennesker er født med en naturlig tilbøyelighet for å tenke negativt og være pessimistiske. Dette er biologisk, og fra et evolusjonsteoretisk perspektiv var den negative og skeptiske delen av hjernen årsaken til at vi overlevde, og ikke ble spist av rovdyr. I Norge i dag hører det sjeldenhetene til at vi løper fra farlige rovdyr, sett bort ifra en ulv i ny og ne. Og kanskje fulle mannlige politikere i julebordsesongen. I dag er vi mer tjent med å kunne tenke positivt og se optimistisk på våre omgivelser – det gjør oss faktisk mer løsningsorienterte, kreative og tilpasningsdyktige. I tillegg ser en positiv hjerne lettere muligheter, istedenfor hinder.

Optimister forventer at gode ting skal skje dem, og kanskje aller viktigst: de tror deres handlinger kan ha positiv påvirkning og at de kan gjøre en forskjell.
Et klassisk spørsmål mange suksessfulle gründere får, er hvor stor porsjon av flaks, hardt arbeid og intelligens de har hatt for å lykkes.
De fleste sier de har hatt litt av alt. Er man intelligent, enten dette gjelder EQ eller IQ, og arbeider hardt med noe man tror du, åpner det seg ofte muligheter ikke alle andre får. Men det holder ikke bare å få muligheten, det handler også om at du må se den og tørre å handle.

Jente med kikkert

Det er gjort et spennende studiet på dette området, med college studenter i USA. De ble spurt om de så positivt på fremtiden, om de var optimistiske og ofte opplevde flaks – eller om de var pessimistiske og synes de hadde mye uflaks i livet. Basert på svarene ble de delt i to grupper.
Deretter fikk de utdelt en avis og ble bedt om å telle alle bildene som var i avisen. Belønningen for å oppgi riktig antall bilder, var 5 dollar. På side 2 i avisen, stod det med store bokstaver: Stopp eksperimentet og få 50 dollar. Av den optimistiske gruppen, stoppet 80% av deltakerne eksperimentet og spurte om å få pengene. Av den pessimistiske gruppen var det kun 20% som stoppet.
Da den sistnevnte gruppen ble spurt om de hadde sett den store muligheten på side 2, svarte de nei og forklarte at de var så fokusert på å telle bildene. Men gjennom skanning av øynene kunne forskerne bekrefte at alle deltakerene hadde sett muligheten.

Årsaken er rett og slett at mennesker med pessimistiske hjerner sletter positiv informasjon og muligheter de ser. Ubevisst velger de ikke å lagre denne informasjonen.

Det bekrefter også at en av de aller viktigste forutsetningene for å lykkes som gründer, er å ha positiv hjerne, slik at de ser muligheter der andre ikke gjør det.

mindfulness

4 app`er som får deg til å kobe av:
Hvis jeg skal koble av eller få meg en liten pustepause i løpet av dagen, bruker jeg noen smarte og fine app`er. Det er innenfor kategorien mindfulness og meditasjon, og veldig kjekke for å få et lite avbrekk. Du kan velge lengden på meditasjonen, alt fra 5 minutter til 30 minutter, og innholdet er både veiledet eller bare musikk. 

SIMPLE HABIT
CALM
HEADSPACE
WILDFULNESS

Dagens feelgood:
Denne lille filmsnutten får deg garantert til å bli varm om hjertet. En herlig påminnelse om hvor lite som skal til for å gjøre en forskjell for andre. 

https://www.youtube.com/watch?v=yOdTSThexJA

Ha en strålende mandag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s