Om Lysthode

Profilbilde 3

Jeg er Julie Ihlen Kildahl. Da jeg var nyutdannet og ny i arbeidslivet, opplevde jeg at det var få steder å henvende meg til for å vite hvordan man skulle få den jobben man ønsket, hva som var forventet av arbeidslivet og hvordan man best mulig kunne være rustet for den hverdagen som ventet etter endt skolegang. Det å sitte på mye kunnskap i teorien, skulle vise seg å ikke være det samme som å bruke den i praksis. I tillegg var det ingen som hadde lært oss hvordan man skulle selge seg som en attraktiv jobbkandidat. Er du lege, skjønner en arbeidsgiver hva du kan, er du derimot antropolog, blir det verre.

Det fantes mange nettsider med artikler som ”hvordan kle seg på et jobbintervju” og ”slik skriver man CV”, men ingen skrev om den usminkete sannheten om hvordan jobbsøkeren selv opplevde intervjuer eller møte med arbeidslivet. Derfor bestemte jeg meg for å dele mine erfaringer om hvordan det opplevdes å være ny i arbeidslivet, gjennom denne bloggen.

Writing 2

I den siste tiden har jeg skrevet mye mer sporadisk, og tematikken speiler litt mer hva som opptar meg akkurat der og da – og ikke bare det å være ny i arbeidslivet. For selvom jeg fortsatt føler meg ny og uerfaren i mange situasjoner, innser jeg nå at jeg hverken er så ung eller ny i arbeidslivet lenger. Lysthode har derfor utviklet seg til å bli en blogg hvor jeg deler mine meninger, tanker og refleksjoner rundt viktige – og ikke fullt så viktige saker.

 

9 thoughts on “Om Lysthode

  1. Dette er så viktig tema! Denne siden kan bli en vekker for både den ene og den andre. I “trygge” omgivelser kan kreativitet og nye måter å gjøre ting på blomstre også.

  2. Kjempefin blogg og god idé, Julie. Mange gode refleksjoner som du er raus og deler med andre. Håper du får mange lesere på bloggen din. Har du tenkt på om du burde lage en kategori til som kunne handlet om hovedtemaet ditt: Mennesker eller “oss mennesker i mellom”, eller noe sånt?

    1. Tusen takk, Kjersti! Det med kategorien var en veldig god idé- har faktisk lurt litt på hvordan jeg skal sortere innleggene, så det er en fin løsning:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s