I bar overkropp

Jeg har god trening i å søke jobb og har vært på mange intervjuer. Men jeg har også sittet på andre siden av bordet. Da jeg jobbet som personalkonsulent i Adecco rekrutterte jeg kandidater til IT-bransjen. Der lærte jeg meg noen gode tips om hva som er lurt å ha med i en søknad, og hva som ikke er så lurt. Å legge ved et bilde av deg selv i bar overkropp er en av dem. Med en sag over skulderen. Hadde enda personen søkt på stillingen som sløydlærer, eller deltaker på Paradise Hotel, ikke som programmerer.

Å sende samme søknad til mange bedrifter, uten å tilpasse innholdet, er en annen. Når det står i søknaden, ” jeg er pliktoppfyllende, lojal og en dyktig svømmer (?!),” hjelper det lite når det er IT-konsulent du søker på. Eller “jeg har alltid ønsket å jobbe med barn,” og søker på stillingen som økonom i DNB. Lite heldig. Eller du har et veldig originalt syn på hvordan det er å jobbe i bank.

Jeg vil også råde deg til å ha tenkt i gjennom de uunngåelige, 3 positive og 3 negative egenskapene, før du går på intervju. Å si du har veldig god selvinnsikt som en positiv egenskap, for så å ikke klare å nevne én eneste negativ, er vanskelig å kjøpe. Eller den klassiske: “Jeg jobber VELDIG mye, det er negativt for meg, men veldig positivt for dere.”

Det er utrolig vanskelig å nevne negative sider ved seg selv, for du har jo lyst på jobben. Og hvor ærlig skal man være, “jeg stjeler, baksnakker kolleger og lyver en del..” Kanskje ikke en 10 poenger. Men det å ha tenkt over noen utfordringer man har, er smart. Det kan være utålmodig, lite detaljorientert eller konfliktsky.

En venninne av meg sa faktisk på et intervju at hun var dårlig på tid, og kom ofte for sent. Hun fikk jobben fordi hun var så ærlig.

God helg!!

Googlet “God helg” og fikk opp dette:

One thought on “I bar overkropp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s